Energie

Profitul Electrica SA a crescut “aproape natural” cu 30% în primul semestru, la 277 mil. lei, chiar dacă preţurile au coborât cu aproape 4%

Profitul Electrica SA a crescut “aproape natural” cu...

Autor: Carol Dan

14.08.2015, 11:42 971

Distribuitorul şi furnizorul de electricitate Electrica SA a raportat pentru orimul semestru al acestui an un profit net de 277 mil. lei (62,4 mil. euro), cu 30% mai mare faţă de câştigul de 213 mil. lei din primele şase luni ale anului trecut.

„Este de remarcat faptul că, în perioada respectivă, preţul mediu de vânzare a energiei electrice a scăzut cu 3,8%”, potrivit Electrica SA.

Directorul general al companiei spune că acest rezultat „vine aproape natural” şi se datorează restructurărilor, reorganizării unor segmente de business şi a investiţiilor derulate în intervalul ianuarie-iunie.

Veniturile din exploatare ale Electrica SA au urcat în perioada analizată cu 9,5%, la 2,7 mld. lei (613,7 mil. euro), susţinute de partea de furnizare a electricităţii, care reprezintă 64% din venituri. Restul de 36% este aferent operaţiunilor de distribuţie. Electrica SA a avut în primul semestru venituri din furnizarea energiei de 2,1 mld. lei, care au crescut cu 5% faţă de perioada similară a alui 2014. Segmentul de distribuţie a adus companiei venituri de 1,2 mld. lei, înregistrând o creştere cu 7% faţă de primele şase luni ale anului anterior. Investiţiile derulate de companie în reţelele electrice au crescut cu 21% în primul semestru, ajungând la 175 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO