Energie

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Viitorul este al energiei electrice. Până în 2030 vom avea peste un milion de automobile electrice în România

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Viitorul este al energiei...

Autor: Cristina Bellu

20.02.2018, 14:51 565

România va avea până în 2030 peste un milion de automobile electrice sau hibrid, potrivit lui Răzvan Nicolescu, energy&resources industry leader, Deloitte, prezent la conferinta ZF Power Summit.

”Pariul meu este pe energia electrică. Până în 2030 vom avea peste un milion de automobile electrice sau hibrid în România. În ceea ce priveşte digitalizarea, trebuie să ne hotărâm ce anume trebuie să facem. Din punctul meu de vedere, legat de eficienţa energetică, este important să instalăm cât mai multe contoare inteligente care să ne ajute să consumăm cât mai puţin şi să platim mai putin.”

Dacă am avea un contor inteligent acasă şi am avea un contract legat la contorul inteligent atunci am fi încurajaţi să efecuăm anumite treburi casnice care presupun consum electric la anumite interval din zi, cand costul curentului este mai scăzut.

Procentul oblgatoriu de 80% de implementare a contoarelor până în 2020 nu mai există ca punct de referinţă pentru că este greu de realizat.

Din nefericire, în sectorul energetic se confirmă o zicală mai veche care spune că de fiecare data poate fi  mai rău, începând cu gândirea strategică, cu unele numiri in companiile din sector.

Sigur, secorul privat se dezvoltă, sunt lucruri care se întâmplă, dar se întâmplă cu o foarte mare timiditate pentru că lipseşte un orizont. Dintr-un calcul recent facut pentru o companie care opereaza in sudul tarii pentru fiecate leu  cheltuit se genereaza in economie o valoare adaugata de peste 3 lei.

Vorbim de automobile electrice. Noi dăm 10.000 de euro subvenţii, una dintre cele mai mari din UE, dar nu avem reglementată problema accizelor. Automobilele electrice ar trebui scutite de la plata accizelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO