Energie

S&P îmbunătăţeşte ratingul de credit pe termen lung al MOL

S&P îmbunătăţeşte ratingul de credit pe termen lung...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

16.11.2017, 11:53 69

Agenţia de evaluare financiară S&P a ajuns la concluzia că îmbunătăţirea ratingului de credit la categoria recomandată investitorilor este justificată de îmbunătăţirea parametrilor de credit actuali şi estimaţi ai MOL, datorită performanţelor companie şi condiţiilor încurajatoare din domeniul său de activitate.

În luna martie a anului trecut, agenţia Fitch Ratings a revizuit perspectiva MOL de la „negativă” la „stabilă”, menţinând totodată ratingul de credit pe termen lung la calificativul BBB-. La rândul său, în martie 2017, Moody’s a atribuit Grupului MOL calificativul Baa3 din categoria recomandată investiţiilor.

Grupul MOL, cu sediul central în Budapesta, are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO