Energie

Un director de achiziţii care a lucrat pentru Ion Ţiriac a plecat pe aceeaşi poziţie la Hidroelectrica

Un director de achiziţii care a lucrat pentru Ion...

Autor: Ana Maria Petcana

14.07.2014, 11:16 862

Cerchez a fost selectat pentru acest post în cadrul proiectului de recrutare a managerilor Hidroelectrica derulat de Euro-Insol şi Hidroelectrica în anul 2013 cu firma Pedersen&Partners, unde s-a clasat pe primul loc.

Din octombrie 2009 şi până la angajarea la Hidroelectrica a fost director de achiziţii la Ţiriac Holdings (Ţiriac Auto, Ţiriac AIR, Ţiriac Real Estate şi Ţiriac Financial). Anterior aceste funcţii, el a lucrat la Hewlett Packard Bucureşti & Geneva, pe poziţia de director de achiziţii (2005-2007) şi director de strategie şi achiziţii din noiembrie 2007 până în octombrie 2009.

"Evoluţia preţului energiei în piaţă pune presiune pe toţi producătorii să-şi optimizeze costurile. O companie care are achiziţii anuale de peste 100 milioane de euro, evident ca are nevoie de o nouă abordare şi viziune care să ţină cont de acest deziderat. Până la momentul primei insolvenţe, 20 iunie 2012, produsele sau serviciile mai mult sau deloc necesare Hidroelectrica, se achiziţionau la valori între 3 până la 18 ori preţul pieţei. Evident, aceste practici au incetat. Dar încă e loc de reduceri de cel puţin 10 milioane de euro anual prin derularea unor proceduri, negocieri şi achiziţii care să urmărească obţinerea celui mai bun preţ pentru companie", a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Hidroelectrica este controlată de stat prin Departamentul pentru Energie.

Compania este în însolvenţă din luna februarie, a doua oară în mai puţin un an, prima procedură fiind deschisă în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO