Energie

Unul dintre cei mai mari traderi de energie locali ar putea investi 50 mil. € într-o termocentrală pe cărbuni

Unul dintre cei mai mari traderi de energie locali ar...

Autor: Roxana Petrescu

25.09.2013, 00:05 386
Energy Financing Team, unul dintre cei mai mari furnizori privaţi de energie activi pe piaţa locală, cu afaceri de 85 de milioane de euro anul trecut, ar putea realiza o investiţie de 50 de milioane de euro într-o unitate nouă de producţie, reprezentanţii companiei înclinând spre varianta unei termocentrale pe cărbuni, deşi iau în calcul şi varianta unei hidrocentrale.
 
Anunţul traderului de energie vine în contextul în care piaţa locală se confruntă cu o supracapacitate de producţie, mai ales după scăderea consumului de energie, lucru care a împins preţurile la energie în jos.
 
„Vrem să investim minimum 50 de milioa­ne de euro fie într-o hidrocentrală, fie într-o termo­­centrală pe cărbune. Ne gândim că ar fi mai oportună investiţia într-o termocentrală. Pla­nul nostru este ca în următorii ani să creăm un fond, pentru a avea capacitatea de a in­vesti în mai multe proiecte energetice în re­giune, incluzând şi România. Acum suntem în discuţii pentru crearea fondului“, a declarat Milos Hamovici, vicepreşedinte şi acţionar al grupu­lui. Potrivit acestuia, fondul ar urma să fie înfiinţat în maximum un an de zile.
 
„Apoi vom trece la lista de proiecte şi le vom identifica pe cele mai bune“, a mai spus reprezentantul EFT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO