Companii

EnergoEco: Se consuma prea multa energie in scopuri industriale

13.05.2005, 19:04 24

Grupul Energobit, producator de echipamente electrice, a infiintat in parteneriat cu compania canadiana Econoler International o noua firma - EnergoEco - care va oferi servicii de audit energetic care au drept scop reducerea cheltuielilor cu energia.

"Potrivit studiilor facute, in Romania se consuma de cinci ori mai multa energie in scopuri industriale decat in Comunitatea Europeana. Momentan, din cele peste 600 de firme considerate mari consumatoare de energie, doar o mica parte nu ar avea nevoie de investitii in eficienta energetica. In aceste conditii, consideram ca exista un potential mare de dezvoltare pe acest sector", a declarat, Florin Pop, director general EnergoEco.

El a adaugat ca firma va pune la dispozitia clientilor, pe langa consultanta, si modalitati de finantare pentru derularea investitiilor pentru eficienta energetica. "Colaboram cu Fondul Roman pentru Eficienta Energiei si, de asemenea, suntem in tratative cu bancile comerciale pentru a obtine conditii de finantare mai bune fata de situatia in care clientul ar aplica in mod direct pentru obtinerea unui credit", a mai spus Pop.

Oficialul firmei spune ca tinta pentru acest an este contractarea a pana la 10 proiecte de investitii in eficienta energetica. "Fiind la inceput, intentionam sa atragem fonduri internationale pentru popularizarea conceptului", a precizat Pop.

Grupul Energobit este compus din sase firme - Energobit Prod, producator de echipamente de distributie de medie si joasa tensiune; Energobit Schroder pentru echipamente de iluminat stradal si industrial; Energobit Control Systems pentru IT; Energom care produce automatizari industriale; Enex specializata in consultanta si Energolux - solutii si sisteme de iluminat interior - si a avut anul trecut o cifra de afaceri de 23 milioane de euro.

Partenerul sau in noua firma - Econoler International - este specializat in eficienta energetica, energie regenerabila, productia de energie ecologica si a realizat peste 3.000 de proiecte la nivel mondial. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO