Companii

Energom, furnizor pentru o centrala nucleara din India

29.06.2005, 18:48 35

Compania franco-romåna Energom Cluj, care produce automatizari industriale si confectii metalice, va livra in a doua jumatate a anului 2005 piese destinate unei centrale nucleare din India, in cadrul unui proiect realizat in colaborare cu grupul energetic Va Tech.

Firma romåneasca va produce piesele, iar Va Tech le va furniza centralei din India.

a??Proiectul de furnizare a dulapurilor de automatizare destinate centralei atomice indiene a insemnat pentru Energom peste 4.000 de ore de munca. Colaborarea cu Va Tech a fost pozitiva, astfel ca din al doilea semestru al acestui an vom demara un alt proiect pentru firma franceza, insa nu putem oferi mai multe detalii despre valoarea proiectuluia??, a declarat pentru ZF Transilvania Pascal Fesneau, directorul general al Energom. Printre colaboratorii Energom se numara companii internationale cum sunt Areva si Schneider, iar principalii clienti ai firmei clujene sunt companiile Peintamelec si Energobit.

a??In ultima perioada compania noastra a inceput sa lucreze si cu firme precum Michelin, Fabricom sau Alcatel. De asemenea, suntem in discutii cu reprezentantii ABB, pentru a ne dezvolta portofoliul de clientia??, a mai spus Fesneau.

Anul acesta compania Energom a investit peste 200.000 de euro in achizitionarea de noi utilaje pentru sectiile de productie si mentenanta a pompelor de vid.

a??Principalul nostru client pe acest segment este Alcatel Vacuum Technology, iar obiectivul nostru pentru acest an este cresterea cu 80% a numarului de pompe reparatea??, a mai declarat Fesneau.

Påna la sfårsitul anului 2005, conducerea companiei Energom estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ doua milioane de euro, ceea ce inseamna o crestere cu 50% fata de anul trecut.

Compania Energom face parte, alaturi de alte cinci firme, din grupul Energobit si are capital majoritar francez, principalul actionar fiind grupul Peintamelec. Acesta din urma a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 35 de milioane de euro la nivel international.

Energom a fost infiintata in 2003, iar in prezent are un numar de 45 de angajati si facilitati de productie pe o suprafata de 2.500 de metri patrati. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO