Companii

Enol Grup ia 12,6 mil. euro de la Raiffeisen pentru un proiect imobiliar in Cluj

29.09.2006, 20:02 57

Firma Enol Grup Invest, controlata de Lucian Boghiu, fost director general al Electrica, imprumuta pana la 12,6 de mil. euro de la Raiffeisen Bank pentru finantarea constructiei unui complex rezidential in Cluj-Napoca.
Complexul imobiliar, construit pe un teren cu o suprafata de aproximativ 10.000 de metri patrati, va cuprinde trei imobile de locuinte, care vor totaliza 220 de apartamente, cu o suprafata de peste 38.000 de metri patrati.
Imprumutul va fi garantat cu ipoteca asupra mai multor terenuri detinute de companie, inclusiv cel pe care se va dezvolta proiectul, precum si cu imobilele care urmeaza sa fie construite, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.
De asemenea, Enol va cesiona toate drepturile care rezulta din contractul de antrepriza generala incheiat cu antreprenorul general desemnat pentru realizarea proiectului, precum si toate garantiile bancare emise in favoarea Enol Grup conform contractului de antrepriza.
Proiectul, intitulat Central Park Residence - ansamblul rezidential Plopilor Vest, va fi finalizat in 30 octombrie 2007 si va avea o suprafata construita de 29.228 mp.
Central Park Residence va cuprinde 220 de apartamente din care 120 de apartamente de 2 camere, cu suprafata intre 65 si 83 mp, 60 de apartamente de 3 camere cu suprafata cuprinsa intre 94,5 si 114,5 mp si 20 de apartamente de 4 camere cu suprafata de 136 mp. De asemenea, ansamblul va mai include 6 spatii de servicii de tip spalatorie sau gradinita cu acces separat la parter, parcare subterana cu 222 de locuri, paza si supraveghere cu sistem video, centrala termica proprie, terase pe tot perimetrul cladirii cu suprafete aferente apartamentelor intre 15 si 63 mp si cate doua lifturi panoramice la fiecare dintre cele trei corpuri de cladire.
Central Park Residence este retras in extremitatea unei zone si de agrement. In cadrul proiectului, ce se afla aproape de malul Somesului, se va amenaja o pista de biciclete
Intr-un an, cifra de afaceri a companiei Enol Group, detinuta de Lucian Boghiu, a crescut de 11 ori, pana la 60 mil. $. Lucian Silviu Boghiu, fostul director general al companiei de stat Electrica, a revenit pe prima scena a pietei de energie, unde compania fondata de el a ajuns la afaceri de 60 mil. $ (50 mil. euro) in 2005, de 11 ori mai mult comparativ cu anul anterior.
Enol Grup, companie controlata in proportie de 96% de catre Boghiu, a castigat un contract pentru furnizare de energie pe timp de un an catre hypermarketurile Cora. Valoarea contractului dintre Boghiu si hypermarketurile Cora se situeaza intre 4 si 5 mil. euro, potrivit estimarilor specialistilor de pe piata de energie. Romania Hypermarche SRL opereaza in acest moment doua hypermarketuri Cora in Capitala si urmeaza sa deschida un al treilea la Cluj.
Boghiu, 50 de ani, a devenit in numai un an si jumatate un jucator important in comertul cu energie electrica si s-a lansat din acest an si in afaceri imobiliare, una dintre cele mai atractive oportunitati de investitii ale momentului de pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO