Companii

Enterprise Investors strânge încă 650 mil. euro pentru investiţii

Enterprise Investors strânge încă 650 mil. euro pentru investiţii

Autor: Cristina Cuncea

28.03.2012, 00:00 137

Enterprise Investors, una dintre cele mai mari companii de private equity din Europa Centrală şi de Est, vrea să strângă 650 de milioane de euro pentru un nou fond de investiţii, al optulea, care vizează România şi alte ţări din regiune.

"Banii din fondul anterior (Polish Enterprise Fund VI, cu un capital de 658 milioane de euro, n.r.) sunt aproape epuizaţi şi de aceea vrem să ridicăm alt vehicul de investiţii. Acesta va fi similar cu celelalte fonduri de private equity deţinute de companie, iar suma alocată României este în funcţie de oportunităţile de investiţii. Vrem să închidem acest fond cât mai repede", a declarat Cristian Nacu (desen), partener Enterprise Investors.

La formarea noului fond, care se va numi Polish Enterprise Fund VII, ar putea participa şi Banca pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare cu până la 80 mil. euro. În total, EI a investit până în prezent peste 160 milioane euro în companii româneşti din diverse sectoare, portofoliul Enterprise Investors cuprinzând Macon Deva, Siveco şi Profi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO