Companii

EnviTec investeste 55 mil. euro in biogaz

11.09.2007, 18:50 62

Compania germana EnviTec Biogas va investi in urmatorii doi ani 55 mil. euro pentru producerea de biogaz, in prezent fiind vizate 250 de locatii din toata tara pentru constructia de centrale, a declarat Johann-Lucas Orodan, manager EnviTec Biogas - sucursala Arad.
El a adaugat ca valoarea investitiilor ar putea creste in functie de receptivitatea partenerilor care vor fi cooptati in proiect.
"Cele mai avansate sunt proiectele de la Zabrani (Arad) si Bistrita, cazuri in care asteptam eliberarea autorizatiilor de construtie, aprobarea Planurilor Urbanistice Zonale si de Detaliu. Intre timp, cautam parteneri care detin terenuri agricole pentru a se asocia cu noi. Asociatul va prelua responsabilitatile prelucrarii terenurilor agricole in vederea furnizarii de masa verde si alte materii prime pentru fermentare", a declarat Orodan, in cadrul Targului "Agromalim", care a avut loc la Arad.
Materia prima care va fi folosita in centralele EnviTec este porumbul, acesta fiind preferat pentru ca nu produce gaze auxiliare.
Pe langa energie electrica, centralele vor asigura o cantitate insemnata de agent termic, caldura utilizabila la incalzirea spatiilor de locuit, birourilor, intreprinderilor, serelor, la uscarea diferitelor produse in uscatoare speciale sau poate fi alimentata in instalatii la incalzirea la distanta. Reziduurile ramase din fermentatie vor fi folosite ca si ingrasamant pentru sol.
In conformitate cu normele europene, biocombustibilul ar trebui sa reprezinte 20% din consumul total din Romania pana in anul 2020.
EnviTec Biogas AG a luat fiinta in 1995 si este considerata unul dintre liderii tehnologiei de biogaz. Din anul 2003 s-a extins infiintand sucursale proprii sau mixte cu parteneri locali in Ungaria, Republica Ceha, Olanda, Italia si India. In Germania, pe langa centrele din Saerbeck (Westfalia) si Lohne (Saxonia Inferioara), are reprezentanta comerciala si in Kiel. Compania realizeaza venituri anuale de 550 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO