Companii

Eugen Zbircea, noul director al Cora Pantelimon

30.06.2009, 17:46 507

Eugen ZbIrcea, fostul director al centralei de achizitii Provera, care reuneste magazinele Cora si Profi, va conduce din luna iulie hipermarketul Cora Pantelimon (Bucuresti), in locul francezului Thierry Destailleurs. Acesta a fost numit director al magazinului Cora din mallul Sun Plaza, proiect care va fi inaugurat in sudul Capitalei la finele lunii octombrie.

Unitatea din Sun Plaza va fi al patrulea hipermarket al retelei Cora in Romania.
Cora face parte din grupul franco-belgian de retail Louis Delhaize, ca si reteaua de magazine cu discount Profi, care opereaza in prezent aproximativ 55 de unitati pe piata locala.
Zbircea a condus operatiunile Provera Romania din anul 2007 pana in primavara acestui an si a mai lucrat in cadrul operatorului retelei Cora timp de mai multi ani. Ultima pozitie ocupata in cadrul operatorului a fost aceea de manager al raionului de detergenti, intre anii 2002 si 2004.
Cora se numara printre primele retele de hipermarketuri intrate pe piata locala, in anul 2001. Pana in prezent, retailerul nu a avut o expansiune accelerata, spre deosebire de competitorii sai Carrefour, Auchan si Real, care in ultimii 2-3 ani au mizat pe strategii agresive de extindere, atat in Capitala, cat si la nivelul tarii.
Ultima inaugurare Cora a avut loc in anul 2006, in orasul Cluj-Napoca, fiind o unitate mai mica decat cele operate in Bucuresti.
Retailerul are in acest moment alte doua spatii pentru expansiune, in afara spatiului inchiriat de la dezvoltatorul Sun Plaza: in Constanta si Pitesti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO