Companii

Eurisko, pe lista de achizitii a gigantului CB Richard Ellis

08.08.2007, 21:09 21

Compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis, unul dintre cei mai mari jucatori mondiali, care a anuntat saptamana trecuta retragerea licentei pentru firma care opera in regim de franciza pe piata locala, ar putea prelua Eurisko, numarul doi pe piata locala de profil.
Pe lista scurta a ofertantilor pentru preluarea Eurisko se afla si compania Jones Lang LaSalle (JLL), au declarat pentru ZF surse din piata.
Valoarea de piata a Eurisko depaseste 15 milioane de euro.
Reprezentantii LaSalle, companie care a revenit la inceputul acestui an pe piata locala, au negat ca ar fi interesati de preluarea Eurisko, declarand ca firma a analizat in decursul anului trecut posibilitatea intrarii pe piata printr-o achizitie, renuntand apoi la aceasta optiune.
Totodata, reprezentantii CB Richard Ellis au declarat ca "nu comenteaza zvonurile din piata si speculatiile".
Dupa anuntul retragerii licentei, reprezentantii companiei declarasera ca "analizeaza mai multe optiuni pentru a oferi cele mai bune servicii clientilor in viitor", fara a mentiona care sunt variantele luate in calcul.
Ionut Dumitrescu, unul dintre actionarii Eurisko, nu a putut fi contactat pentru detalii, acesta fiind in concediu, potrivit reprezentantilor companiei.
Radu Lucianu, managing partner al Eurisko, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informatia referitoare la o eventuala vanzare a companiei.
"De 10 ani de cand a fost infiintata au tot existat oferte pentru preluarea Eurisko, dar nu s-a concretizat nimic. Nu stiu cum ar putea reveni in piata CB Richard Ellis si este problema dumnealor", a declarat Lucianu.
El a mai precizat ca Eurisko se afla in grafic dupa prima parte a anului, cand, la fel ca si in ultimii ani, firma si-a propus dublarea cifrei de afaceri. Anul trecut compania a avut o cifra de afaceri de 5,7 mil. euro si un profit de 0,9 mil. euro.
Eurisko este detinuta de Dumitrescu Ionut (10%), Marchivici Dan Gabriel (10%), Vasilache Dan (9%) si firma Fastahead, inregistrata in Cipru, care detine 71% din firma.
CB Richard Ellis, firma cu sediul central la Los Angeles - Statele Unite, are mai mult de 300 de birouri in intreaga lume si peste 24.000 de angajati, fiind cel mai mare furnizor de servicii imobiliare, tinand cont de veniturile obtinute in 2006.
Piata locala de consultanta imobiliara este estimata in acest an la 50 de milioane de euro, cei mai importanti jucatori fiind companii internationale precum Colliers, Cushman & Wakefield si DTZ, dar si firme locale, precum Regatta, Euroest sau Neocasa, alaturi de Eurisko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO