Companii

Euro Insol denunţă alt contract Hidroelectrica de achiziţie de energie, după pierderi de 109 mil.lei

Euro Insol denunţă alt contract Hidroelectrica de achiziţie de energie, după pierderi de 109 mil.lei

Autor: Ioan Dornescu

30.08.2012, 15:05 251

Acesta este al doilea contract important de cumpărare de energie electrică denunţat de către administratorul judiciar, după cel cu Electrocentrale Paroşeni, din cauza căruia Hidroelectrica a înregistrat pierderi de peste 253 milioane de lei în ultimii trei ani.

Contractele derulate de către Hidroelectrica cu alţi producători de energie au fost menţionate în raportul întocmit de către Euro Insol drept una dintre cauzele care au generat intrarea în insolvenţă a companiei de stat.

Hidroelectrica a încheiat acordul cu Electrocentrale Deva în iunie 2009, pe o perioadă de zece ani.

Potrivit Euro Insol, scopul acordului era susţinerea financiară a Electrocentrale Deva, nu obţinerea de profit din activitatea comercială a Hidroelectrica.

În ultimele două luni Euro Insol a denunţat mai multe contracte de vânzare a energiei, întrucât au adus Hidroelectrica pierderi de 1,1 miliarde euro în perioada 2006-2012.

Hidroelectrica, deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, este în insolvenţă de la sfârşitul lunii iunie.

Electrocentrale Deva este controlată de compania Termoelectrica, al cărei acţionar majoritar este tot Ministerul Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO