Companii

Executivul român Lucian Vilău s-a întors în ţară după cinci ani ca expat şi a devenit vicepreşedinte digital & technology la Mega Image

Lucian Vilău şi-a început cariera profesională în anul 2000, după absolvirea ASE-ului în Bucureşti, iar de atunci a activat în mai multe industrii al căror numitor comun a fost retailul.

Lucian Vilău şi-a început cariera profesională în anul 2000, după absolvirea ASE-ului în Bucureşti, iar de atunci a activat în mai multe industrii al căror numitor comun a fost retailul.

Autor: Cristina Roşca

13.07.2023, 17:00 1452

♦ Înainte să plece în Cehia, adică până în 2018, el a ocupat poziţia de vicepreşedinte finanţe şi achiziţii indirecte în cadrul aceluiaşi retailer.

Executivul român Lucian Vilău s-a întors în ţară la începutul acestui an pentru a prelua poziţia de vicepreşedinte digital & technology la Mega Image, unul dintre cei mai mari retaileri locali din perspectiva numărului de magazine – aproape 1.000 – şi a cifrei de afaceri – 8,7 mld. lei în 2022. El a revenit în România după circa cinci ani în care a locuit în Cehia şi a lucrat ca expat pentru grupul Ahold Delhaize, care este, printre altele, proprietarul Mega Image. În Cehia, gigantul deţine brandul Albert.

Înainte de a reveni în ţară, timp de un an de zile, Vilău s-a ocupat strategia grupului în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, ce cuprinde pieţele Cehia, România, Serbia şi Grecia. Înainte de această numire, timp de patru ani, el a fost vice-president finance and IT şi CFO al retailerului Albert în Cehia.

Gigantul olandezo-belgian Ahold Delhaize are operaţiuni în mai multe ţări din Europa şi este prezent şi în SUA. În Europa Centrală şi de Est compania activează - sub diverse branduri - în Cehia, România, Serbia şi Grecia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO