Companii

Eximtur si-a bugetat o crestere cu 30% a vanzarilor de pachete externe

16.06.2005, 19:38 25

Agentia de turism Eximtur preconizeaza pentru acest an o crestere cu 30% a vanzarilor de pachete turistice externe comparativ cu incasarile de 1,8 mil. euro de anul trecut, a declarat directorul general al companiei, Lucia Morariu.

"Cresterile in structura vanzarilor de servicii turistice externe pentru acest an sunt date de intarirea monedei nationale in raport cu moneda europeana si deci de ieftinirea vacantelor la care pretul este cotat initial in euro", a adaugat Morariu.

In perioada noiembrie 2004-mai 2005, volumul vanzarilor de pachete turistice externe, oferite in parteneriat cu compania World of TUI, a inregistrat o crestere de 134,6% fata de perioada similara a anului trecut.

Cea mai mare crestere a fost consemnata pentru destinatii cum ar fi Portugalia (unde vanzarile s-au majorat de peste opt ori), tarile exotice - 567,6%, Croatia - 412,1% si Grecia - 262,8%. Din noiembrie 2002, Eximtur este agent acreditat al grupului german TUI, urmatorul an financiar aducand companiei romanesti o crestere cu 52,6%, fata de anul precedent. Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 14,6 mil. euro.

In prezent, societatea are reprezentante in Cluj, Timisoara, Sibiu, Baia Mare si Bucuresti, la care se adauga o retea de 250 de agentii partenere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO