Companii

Exporturile Dacia, de opt ori cat intreaga piata locala

16.02.2010, 23:11 23

Dacia, cel mai puternic brand romanesc, a vandut in ianuarieaproape 17.300 de autoturisme pe piete europene, cu o valoare de160 mil. euro, fata de 200 de masini inmatriculate pe piata locala.Vanzarile efective ale Dacia in Romania au fost de aproximativ 800de masini potrivit oficialilor companiei, diferenta fiindreprezentata de clienti care au amanat inmatricularea, pe fondulrevenirii taxei de poluare.

In timp ce in Europa vanzarile Dacia s-au majorat cu 70%,potrivit statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni deAutomobile (ACEA), in Romania piata auto in ianuarie a fostcatalogata de jucatori drept una dezastruoasa, cu o scadere ainmatricularilor de 85%, la aproape 2.100 de masini. Astfel,exporturile Dacia la nivel european au fost luna trecuta de pesteopt ori mai mari decat masinile inmatriculate in Romania, de totijucatorii din auto.

Cu toate ca Dacia se temea de sfarsitul programelor "Rabla" dinEuropa, care anul trecut au dus productia constructorului autohtonla aproape 300.000 de masini, rezultatele din prima luna arata cabrandul romanesc inregistreaza in continuare o crestere aexporturilor. Astfel in Europa de Vest s-au inmatriculat inianuarie 15.800 de modele Dacia, dublu fata de ianuarie 2009.

"In 2010 exporturile se vor stabiliza la aproximativ 85%. Totusivom conta pe piata locala, mai ales dupa ce va demara programul decasare", a subliniat Constantin Stroe, vicepresedintele AutomobileDacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO