Companii

Fabrica Plexus din Oradea, o investiţie de 40 mil. dolari, va fi construită de grupul francez GSE

Autor: Ioan Dornescu - Mediafax

31.05.2012, 00:09 907

Grupul francez GSE va construi fabrica din Oradea a producătorului american de componente electronice Plexus, care a anunţat o investiţie de aproximativ 40 milioane de dolari (30 milioane euro) pentru acest proiect, amplasat în Eurobusiness Park. Noua unitate de producţie va avea aproximativ 30.000 mp şi va include zone dedicate producţiei, depozitării şi spaţii de birouri.

Construcţia va începe în următoarele zile şi va continua până în primăvara anului 2013, potrivit reprezentanţilor GSE. Filială a grupului francez GSE, GSE Proiecte Turnkey este prezentă în Romania din 2004, unde a construit peste 100.000 de metri pătraţi de birouri, parcuri logistice şi unităţi de producţie. Fabrica va prelua operaţiunile actuale de producţie ale Plexus de la Oradea, care vor fi mutate din spaţiile actuale, închiriate.

Grupul american a început operaţiunile la Oradea în 2009, iar extinderea capacităţii de producţie este necesară pentru acoperirea cererii din regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO