Companii

Farmexim asteapta vanzari de 35 mil. euro din OTC-uri

20.08.2009, 19:12 28

Distribuitorul de medicamente Farmexim, unul dintre principalii jucatori din piata de profil, estimeaza ca pana la sfarsitul anului vanzarile de OTC-uri (medicamente eliberate fara prescriptie medicala) vor aduce 20% din cifra de afaceri, fata de 13-14% cat reprezentau in 2008.
"In acest moment, ponderea cea mai mare in cifra de afaceri o au medicamentele care se elibereaza pe baza de prescriptie, valoarea lor reprezentand aproximativ 84% din vanzarile totale ale primelor sase luni din 2009. Restul de 16% din valoare este reprezentat de OTC-uri, unde pana la finalul anului intentionam sa atingem pragul de 20%", spune Ovidiu Buluc, actionarul majoritar al Farmexim.
Pentru 2009, compania estimeaza o cifra de afaceri de pana la 725 mil. lei (172 mil. euro), in crestere cu 20% fata de anul trecut, ceea ce inseamna vanzari de 145 mil. lei (35 mil. euro) din OTC-uri, la un curs mediu de 4,2 lei.
In primul semestru al acestui an, Farmexim a rulat afaceri de 354 milioane lei (83,9 milioane euro), in crestere cu 22% fata de perioada similara a anului trecut, si un profit operational de 16 milioane lei (3,7 milioane euro).
"Desi traversam o perioada de criza, iar cea mai populara metoda de a diminua cheltuielile pare a fi in Romania reducerea de personal, Farmexim a adoptat in acest an o strategie de dezvoltare a business-ului care sa nu implice masuri de acest tip", mai spune Buluc.
Pe baza situatiei actuale din piata, compania a stopat investitiile bugetate pentru acest an in extinderea depozitului central din Bucuresti cu inca 2.000 de metri patrati.
"In ceea ce priveste investitiile, inca de la inceputul anului am pus in stand-by toate bugetele corespunzatoare, atat pe partea de investitii in structura administrativa locala (filiale proprii), cat si in ceea ce priveste extinderea depozitului central din Bucuresti si dezvoltarea parcului auto", adauga Buluc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO