Companii

Feleacul Cluj a ajuns proiect imobiliar

Feleacul Cluj a ajuns proiect imobiliar

Octavian Buzoianu, unul dintre proprietarii fabricii de dulciuri Feleacul: Am optat pentru aceasta solutie deoarece activitatea de productie pe care o derulam in zona nu este conforma cu standardele europene.

13.07.2006, 20:35 150

Fratii Buzoianu, proprietarii fabricii de dulciuri Feleacul din Cluj, au anuntat ca aceasta va fi mutata intr-o alta locatie, in locul ei urmand sa demareze un proiect imobiliar in valoare de 30 de milioane de euro.
"Am optat pentru aceasta solutie deoarece activitatea de productie pe care o derulam in zona nu este conforma cu standardele europene. De asemenea, structura fabricii este veche, iar un proces de modernizare necesar pentru a avea produse competitive ne-ar costa mai mult decat relocarea fabricii", a declarat pentru ZF Transilvania Octavian Buzoianu.
Proiectul imobiliar va include un sector rezidential, unul de birouri si un altul de spatii comerciale si va avea o suprafata totala de 72.000 de metri patrati si va fi construit pe locatia actuala a fabricii de dulciuri Feleacul, din cartierul Marasti.
Potrivit lui Octavian Buzoianu, relocarea fabricii Feleacul va costa aproximativ 2,5 milioane de euro, iar deocamdata nu s-a hotarat care va fi zona in care va fi mutata fabrica de dulciuri. "Luam in calcul o zona industriala si e posibil sa optam pentru unul din parcurile industriale din Cluj. Vrem insa sa avem o fabrica moderna care sa ne permita diversificarea gamei de produse si alinierea la standardele europene", a precizat Buzoianu.
Acesta a mai spus ca termenul de finalizare al proiectului imobiliar este sfarsitul anului 2008 si ca finantarea lui va fi asigurata prin credite bancare, dar si din resurse proprii. Potrivit informatiilor furnizate de Buzoianu, segmentul rezidential va avea o suprafata de 39.000 de metri patrati, birourile o suprafata de 9.000 de metri patrati, iar spatiile comerciale 12.000 de metri patrati. Octavian si Calin Buzoianu au finalizat la inceputul acestei luni o investitie intr-un hotel de cinci stele, care initial era estimata la 3 milioane de euro si care in final a ajuns la 4,5 milioane de euro.
Imobilul are o capacitate de 52 de camere si apartamente insa, potrivit conducerii, exista posibilitatea dublarii acestei capacitati.
"In doi ani vom decide, in functie de solicitarile pe care le vom avea, daca vom mari sau nu hotelul, proiectarea initiala permitandu-ne acest lucru", a mai adaugat Octavian Buzoianu. Situat pe fostul amplasament al fabricii de dulciuri Feleacul, hotelul se adreseaza in special oamenilor de afaceri.
Fratii Buzoianu au achizitionat pachetul majoritar de actiuni al fabricii de dulciuri Feleacul in 2002, perioada in care compania era in pragul falimentului. In acea perioada Octavian Buzoianu era consilier local si director corporate affairs la Compania de Bere Romania, detinatoarea fabricii Ursus.
Relocarile spatiilor de productie din centrul orasului Cluj par sa devina una dintre cele mai atractive investitii pentru oamenii de afaceri clujeni, dupa ce anul acesta conducerea companiei Tricotaje Somesul a anuntat schimbarea destinatiei spatiilor detinute tot in cartierul Marasti.
Potrivit specialistilor in domeniul imobiliar, spatiul detinut de Tricotaje Somesul are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Si societatea Farmec a anuntat la sfarsitul anului trecut ca urmeaza a-si reloca activitatile la Dezmir, in afara zonei centrale a orasului Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO