Companii

Ferco Investments aloca 30 mil. euro la Constanta

06.10.2006, 20:25 476

Compania Ferco Investments va investi 30 mil. euro in dezvoltarea unei cladiri de birouri si a unui ansamblu rezidential la Constanta.
"Dorim sa ne extindem operatiunile si in afara Bucurestiului si ne-am orientat atentia spre Constanta, unde am achizitionat un teren de 65.000 mp pe care vom dezvolta un ansamblu rezidential si o cladire de birouri. Birourile vor necesita o investitie de circa 12 mil. euro, intregul proiect avand o valoare de 30 mil. euro", a declarat pentru ZF Khalid Karim, director si actionar al companiei.
Compania este controlata de trei persoane fizice si de fondul de investitii First Romania.
Fondul britanic de investitii First Romania are in plan investitii de 15 mil. euro pe an pentru constructia unui ansamblu rezidential si a unui centru comercial in Brasov.
"Dorim sa investim in Brasov pentru dezvoltarea de proiecte rezidentiale si comerciale. In functie de randamentul afacerilor, investitia va fi de 15 milioane de euro/an", a declarat Rupin Vadera, director al fondului First Romania si al companiei Ferco Investments.
El nu a dorit sa precizeze numele viitorului partener, pana la semnarea intelegerii.
Ferco Investments dezvolta in prezent in partea de nord a Bucurestiului un ansamblu rezidential, Liziera Residence, o investitie de 35 de milioane de euro finantata din fonduri proprii si dintr-un credit de la Alpha Bank.
Complexul cuprinde 176 de apartamente, pretul pe metru patrat fiind situat intre 1.200 si 1.400 de euro.
Vanzarea locuintelor a inceput in urma cu o saptamana si, in decurs de sase luni, toate apartamentele vor fi epuizate, potrivit reprezentantilor CB Richard Ellis, agentul exclusiv al proiectului.
Actionarii Ferco Investments sunt fondul de investitii First Romania, care detine 50% din societate, fratii Khalid si Sadon Karim de origine irakiana, care detin impreuna 30% si omul de afaceri indian, Ashtana Shekhar, cu 18%, potrivit informatiilor oferite de reprezentantii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO