ZF 24

Firmele controlate de Popoviciu şi Dimofte au raportat un profit de 30 mil. euro, plus 85%

Firmele controlate de Popoviciu şi Dimofte au raportat...

Autor: Cristi Moga

17.07.2013, 19:33 531
Un număr de 16 firme despre care există informaţii că ar fi în sfera oamenilor de afaceri Gabriel Popoviciu şi Radu Dimofte, investitorii care au dezvoltat cel mai mare proiect imobiliar din ţară, în zona Băneasa din nordul Bucureştiului, au realizat anul trecut afaceri cumulate de 161,7 mil. euro, în creştere cu 6,5% comparativ cu anul precedent, şi un profit net de 28,6 mil. euro, mai mare cu 85%.
 
Acest grup de firme care administrează malluri, clădiri de birouri, portofolii de sute de spaţii comerciale, hoteluri şi restaurante a avut anul trecut 3.140 de angajaţi, potrivit datelor centralizate de ZF de la Ministerul Finanţelor, în timp ce marja netă de profit obţinută a fost de 17,6%.
 
Popoviciu şi Dimofte, doi investitori extrem de puternici, dar şi foarte discreţi în apariţiile media, sunt greu de identificat şi la Registrul Comerţului, unde foarte puţine societăţi sunt deţinute în nume propriu. Astfel, numele celor doi investitori apar împreună doar în firma Brokero SA, dizolvată din 2006, în timp ce Dimofte mai figurează ca acţionar direct într-o serie de societăţi ca Parc Hotels, Practic SA, Casa Doina sau Aviatorilor Development, firmă prin intermediul căreia omul de afaceri a ridicat recent o clădire de birouri în apropierea pieţei Charles de Gaulle. Nu este clar unde se întrepătrund şi unde se despart afacerile celor doi investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO