Companii

FMS va obtine 4 mil. euro din administrarea flotelor auto

08.02.2007, 19:36 21

Compania Fleet Management Services, care ofera servicii specializate de management pentru flote auto, si-a bugetat pentru 2007 dublarea cifrei de afaceri, care ar putea ajunge pana la 5 milioane de dolari (4 mil. euro) comparativ cu nivelul de 2 milioane de dolari inregistrat anul trecut. Estimarea se bazeaza pe cresterea volumului parcului de automobile pe care FMS il are in administrare.
"Trendul pietei romanesti in privinta outsourcing-ului administrarii flotelor auto este pozitiv si va marca o accelerare in cursul anului 2007, cand previzionam ca vom avea sub contract aproximativ 5.000 de vehicule", a declarat Daniel Ivan, director executiv al Fleet Management Services.
In 2006, compania a inregistrat o cifra de afaceri de
2 milioane de dolari, in conditiile in care volumul flotei pentru care FMS asigura management integral a ajuns la mai mult de 2.500 de autoturisme, utilitare usoare si camioane, cu 85% mai mult fata de 2005. Cea mai mare parte a volumului parcului de automobile gestionat de FMS apartine unor companii ce activeaza in industria farmaceutica, companii precum A&D Pharma, Mediplus si Sensiblu, care detin impreuna un total de 900 de masini. Cei mai recenti clienti ai companiei sunt Perfetti van Melle, Bricostore, Robert Bosch, Buderus Romania sau M-I Petrogas, care au semnat contractele de externalizare a serviciilor de intretinere a parcului auto catre FMS la sfarsitul anului trecut.
Parcul de 140 de masini al producatorului de dulciuri Perfetti van Melle este gestionat de biroul teritorial din Cluj si este cel mai mare parc detinut de un client din afara Capitalei. Compania mai detine birouri regionale in Timisoara si Iasi. "Avem in plan dezvoltarea unor noi birouri pentru 2007. Primul speram ca va fi operational in Brasov, pana la data de 1 martie", a declarat Ivan.
Pentru 2007, dezvoltarea in teritoriu va depinde in primul rand de cresterea numarului de autoturisme din administrare in functie de pozitia geografica. Deschiderea urmatoarelor
3-4 birouri are ca tinta orase importante precum Constanta, Galati, Craiova, Sibiu sau Oradea. Bugetul de investitii pentru anul in curs variaza, potrivit directorului executiv, intre 200.000 si 300.000 de euro. Valoarea depinde in primul rand de masura in care proiectele vor fi realizate.
In Bucuresti, FMS intentioneaza sa construiasca un centru logistic cu functia de coordonare a activitatilor pentru capitala. Centrul va reprezenta si punctul de preluare a masinilor inchiriate pe termen lung. In structura cifrei de afaceri, operatiunile SPOT (de inchiriere pe termen lung) inseamna circa 6%, iar restul de 94% reprezinta obiectul principal de activitate, managementul de flote auto.
Diviziile unor grupuri financiare, precum Motoractive Leasing, TBI Leasing, Unicredit Fleetmanagement sunt cateva dintre companiile care desfasoara si activitati de management al flotelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO