Companii

Fondul de investitii RC2 a preluat 33% din clinicile Romar

16.07.2007, 19:01 22

Fondul de investitii Reconstruction Capital 2 (RC2) a preluat pentru 3 mil. euro un pachet de 33% din actiunile grupului de firme de servicii medicale Romar. Anterior tranzactiei, 99% din titlurile Romar erau detinute de omul de afaceri Erghin Hagicalil.
"Afacerea s-a finalizat in iunie 2007, iar structura tranzactiei a presupus o majorare de capital", a spus Liliana Hagicalil, director general medical al Romar.
Grupul de firme Romar, care reuneste mai multe entitati cu activitati in domeniul serviciilor medicale private, a fost evaluat de catre firma de audit si consultanta Deloitte la aproximativ 9 mil. euro, potrivit unor informatii furnizate anterior de catre reprezentantii companiei.
Grupul de firme Romar a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 9,53 mil. euro si un profit de 0,96 mil. euro, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Romar.
Liliana Hagicalil a precizat ca Romar are in vedere de asemenea contractarea de credite bancare pentru sustinerea activitatii de investitii.
"Suntem in curs de a deschide sedii in opt orase mari din tara, proiect care estimam ca va fi finalizat in toamna acestui an", a mai spus Liliana Hagicalil.
Intentiile Romar prevad si investitii intr-un spital privat, prima unitatea de acest fel a grupului.
"Avem de asemenea planuri pentru deschiderea unui spital privat, cu 90 de paturi, in primul trimestru al anului viitor. Investitia preconizata este de 6,6 mil. euro", a adaugat Liliana Hagicalil.
In a doua jumatate a anului, Romar si-a bugetat investitii de peste 5 mil. euro din capitalul propriu.
"Am cumparat si avem de gand sa mai cumparam alte clinici private, care au o oferta atractiva pentru compania noastra", a mai spus Liana Hagicalil.
Febra achizitiilor a cuprins sectorul medical privat inca din toamna anului trecut, cand IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, a preluat 20% din titlurile MedLife. Ulterior, serviciile medicale private au devenit tinta predilecta a fondurilor de investitii, atrase de marjele de profit ridicate si de perspectivele de crestere sustinuta.
La inceputul anului, gigantul 3i si-a trecut in portofoliu un pachet de sub 50% din titlurile Centrului Medical Unirea intr-un deal estimat la peste 10 mil. euro. Recent, fondul de investitii Gemisa Investments a preluat 45% din Centrul Medical Diagnosis pentru 1,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO