Companii

Fondul de investitii RC2 scoate la vanzare participatia de 40% detinuta la clinicile Romar

23.03.2009, 17:43 71

Fondul de investitii Reconstruction Capital II (RC2), listat la Bursa de la Londra, anunta ca impreuna cu partenerul sau, familia Hagicalil, au decis scoa-terea companiei la vanzare, fiind angajata in acest sens o companie locala de invest-ment banking care se va ocupa de gasirea unui cumparator.

Un numar de fonduri de private equity si investitori strategici si-au manifestat deja interesul, scrie in raportul lunar de investitii emis pe luna februarie. Fondul RC2 a intrat in actionariatul Romar Grup in urma cu doi ani, in urma unei investitii de 3 mil. euro prin care a preluat 32% din capitalul companiei. Ulterior, fondul si-a majorat participatia pana la 40%, ajungand la investitii de 4,1 mil. euro, restul de 60% fiind controlat de Erghin Hagicalil-fondatorul si directorul executiv al grupului.
In raport nu este mentionat daca actionarul majoritar va scoate la vanzare intregul pachet de actiuni detinut sau doar o parte. Contactati de ZF, reprezentantii Romar si ai RC2 au confirmat ca au purtat discutii cu mai multi investitori interesati de companie, insa "nu suntem inca la stadiul la care sa luam o decizie concreta de vanzare", potrivit RC2. Liliana Hagicalil, director medical la grupul Romar, a completat ca "in acest moment Romar nu a luat nici o decizie concreta despre o eventuala modificare a actionariatului sau despre exitul unuia dintre parteneri".
Participatia fondului RC2 la grupul Romar a fost evaluata in scadere de la 4,1 mil. euro la 2,4 mil. euro in decembrie 2008, valoarea intregului grup ridicandu-se astfel la 6 mil. euro.
In ceea ce priveste evolutia grupului Romar, cifra de afaceri inregistrata de companie in 2008 a fost cu 30% sub estimarile initiale. Potrivit celor mai recente date facute publice, Romar a incheiat primele 11 luni ale anului trecut cu o pierdere de 0,4 mil. euro. In 2007, Romar a platit aproape 2 mil. euro pentru achizitia companiei Evolution Med, care detine o clinica in nordul Bucurestiului si un spital nefinalizat.
Romar a pierdut insa finantarea pen-tru finalizarea constructiei spitalului, potrivit datelor din raportul RC 2, astfel ca Evolution Med a fost returnata proprietarului initial pentru a compensa obligatiile neonorate din contractul de achizitie.
 
Romar si RC2 in cifre:
  • RC2 isi evalueaza la 2,4 mil. euro participatia de 40% din Romar
  • RC2 a investit 4 mil. euro in ultimii doi ani in Romar
  • Romar opereaza in prezent 17 clinici si 7 laboratoare
  • Cei mai importanti clienti ai Romar sunt: Complexul Energetic Rovinari (3.700 de angajati), o parte din mgazinele din reteaua Carrefour (3.700 angajati)
  • In ianuarie 2009, Romar si-a reinnoit contractul cu Posta Romana, contract a carui valoare se ridica la 1,4 mil. euro pe an pana in 2012.
Sursa: raport RC2
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO