Companii

Ford pregateste un nou model special pentru Craiova

19.07.2007, 18:21 12

Ford are in curs de proiectare un nou automobil care va fi asamblat exclusiv in cadrul uzinei de la Craiova, urmand ca productia unitatii sa fie destinata in proportie de 90% exportului, a declarat John Fleming, presedintele si directorul executiv al Ford in Europa, la televiziunea publica.
"Va fi un model nou, care va fi produs numai in Romania. Nu va fi conceput in Romania, acesta fiind in proces de proiectare in Germania si Marea Britanie, unde noi ne proiectam automobilele", a spus Fleming intr-un interviu la TVR.
Oferta tehnica a Ford Motor Company prevede o investitie de 675 de milioane de euro si o productie de 300.000 de autovehicule si 300.000 de motoare anual. Numarul locurilor de munca din cadrul uzinei va fi majorat, potrivit ofertei tehnice, de la aproximativ 4.000 la o valoare cuprinsa intre 7.000 si 9.000.
Potrivit declaratiilor anterioare ale presedintelui Ford, cheltuielile totale ale Ford in Romania vor creste constant si vor atinge valoarea de un miliard de euro in 2012.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a cerut ministrilor implicati in vanzarea companiei Automobile Craiova sa nu insiste in declaratiile publice asupra ofertei financiare depuse de Ford Motor Company, ci sa se refere in principal la efectele economice si sociale ale privatizarii inclusiv la locurile de munca nou-infiintate, explicand ca statul nu este interesat in principal de pretul oferit pe actiuni, ci de proiectul industrial propus de compania americana.
El a adaugat ca uzina din Craiova este "in agonie", iar statul vinde in acest caz doar actiuni si bunuri imobiliare, nu un activ industrial, au declarat pentru Mediafax surse ministeriale.
Seful executivului a cerut anterior presedintelui AVAS ca negocierile sa se desfasoare intr-un ritm accelerat, astfel incat pana la 1 septembrie privatizarea sa fie finalizata.
Primul-ministru a subliniat la inceputul acestei saptamani dupa intrevederea cu reprezentantii Ford Motor Company ca prin privatizarea societatii craiovene se urmareste crearea unui al doilea pol de constructie de automobile in Romania, dupa cel de la Pitesti, care sa contribuie la cresterea si dezvoltarea economica a tarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO