Companii

Ford vrea Daewoo pentru Europa

12.06.2007, 18:26 17

Ford Europe urmareste preluarea fabricii de automobile Daewoo pentru a putea sustine prin productia de la Craiova cererea europeana pentru marca Ford, care se ridica la circa 2 milioane de autovehicule.
"Avem nevoie urgent de capacitatea de productie de 150.000 de unitati de la Craiova, pe care am putea-o mari apoi la 200.000 de unitati, pentru ca avem un plan de crestere care trece de 2 milioane de unitati pentru 2007", a declarat John Fleming, presedintele Ford Europe, citat de site-ul de informatii auto Automotive News Europe.
El a adaugat ca anul trecut fabricile Ford din Europa au produs aproape 1,85 de milioane de autovehicule, cu circa 10% mai mult decat capacitatea maxima instalata de 1,8 milioane de vehicule, prin introducerea de schimburi suplimentare ce ar putea duce la un moment dat la cresterea cheltuielilor de calitate.
In lupta pentru Daewoo Craiova, Ford se intrece cu General Motors si JSC Russian Machines, detinuta de miliardarul rus Oleg Deripaska prin grupul Basic Element, care au depus oferte neangajante. Reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului ( AVAS) au declarat ca ofertele finale pentru Daewoo sunt asteptate pana la data de 5 iulie. Strategia de privatizare a Automobile Craiova prevede vanzarea intregului pachet de actiuni detinut de AVAS (72,4%), impreuna cu participatia SIF Oltenia (22,06%) si a celorlalti actionari minoritari care isi vor exprima intentia de a vinde actiunile.
Fleming nu a declarat ce model Ford va fi produs la Craiova in cazul in care va obtine punctul strategic de productie pentru sustinerea cererii la nivel european si nici nivelul investitiilor preconizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO