Companii

Forever Pipe are 4,5 mil. euro pentru doua fabrici de materiale ecologice pentru constructii

19.06.2007, 18:24 83

Producatorul de materiale de constructii Forever Pipe va investi 4,5 milioane de euro in urmatorii doi ani pentru constructia a doua fabrici material ecologic pe baza de sticla destinat in principal lucrarilor din constructii.
"Valoarea investitiei va fi de peste 4,5 milioane de euro. Prima fabrica va fi deschisa la inceputul anului viitor la Campina, langa Uzina Concordia Campina. A doua va fi locata cel mai probabil la Lugoj si speram sa o putem deschide la finele lui 2008. Suprata totala a celor doua fabrici va fi de circa 8.000 de metri patrati", a declarat pentru ZF Mihai Tanjala, directorul general al Forever Pipe.
Tanjala a explicat ca pentru sustinerea investitiilor va fi infiintata compania Mill Cell, in urma unui parteneriat intre compania Forever Pipe si Uzina Concordia Campina. Ponderile celor doi actionari nu au fost inca stabilite.
Mill Cell isi va dezvolta o retea nationala de colectare a materiei prime, sticla si deseurile de sticla. Principalele surse vizate sunt producatorii de berem, dar si companiile din industria sticlei, cum ar fi fabrica de sticla de la Buzau. Pe termen lung, Tanjala nu exclude posibilitatea ca reteaua sa fie extinsa si la nivelul persoanelor fizice.
"Activitatea de colectare poate fi stimulata numai in masura in care se inchide circuitul produselor, de la producator la reciclator. Faptul ca apar noi centre de reciclare va stimula cu siguranta activitatea de colectare, care este, mai ales in cazul sticlei, la un nivel deficitar", este de parere Alin Petrut Teiusanu, director executiv al asociatiei Organizatia Patronala si Profesionala REMAT.
In ceea ce priveste forta de munca, liniile de productie fiind complet automatizate, Mill Cell va angaja circa 10 oameni pentru fiecare fabrica in parte, dintre care numai cinci vor activa propriu-zis pe partea de productie.
Centrele de productie ale Mill Cell vor transforma sticla si deseurile de sticla intr-un material ecologic pretabil termoizolatiilor sau bitumurilor asfaltice.
"Pentru inceput ne asteptam sa avem cea mai mare cerere pe piata materialelor termo-izolante, dar pe viitor speram sa ne facem simtita prezenta si pe piata materialelor de infrastructura rutiera", a spus Tanjala.
Forever Pipe este detinuta in proportii egale de catre Alexandra Tanjala, fiica lui Mihai Tanjala si de catre Belintan Acvilian. Mihai Tanjala este actionar minoritar in cadrul Uzinei Concordia Campina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO