Companii

Fostul sef al Novartis intra in consultanta alaturi de Ion Nestor

Fostul sef al Novartis intra in consultanta alaturi de Ion Nestor

Nicolae Voiculescu

20.05.2008, 21:14 418

Nicolae Voiculescu (44 de ani), fostul sef al diviziei locale a gigantului farmaceutic elvetian Novartis, a pus bazele unei companii de consultanta in healthcare, Link Resource, iar ieri a anuntat un parteneriat cu casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).
"Exista pe de o parte companii care nu sunt prezente pe piata locala, si care doresc sa faca acest pas, iar pe de alta parte sunt multe care de-a lungul timpului, chiar daca au identificat o oportunitate interesanta, nu au avut un partener cu care sa dezvolte o strategie. Exista bineinteles si segmentul marilor corporatii deja prezente si care fie au de gestionat o problema de strategie de portofoliu, de intrare cu un nou produs sau de retragere a unuia", a spus Nicolae Voiculescu, managing director al Link Resource, referindu-se la targetul companiei pe care o coordoneaza.
Echipa Link Resource are 25 de angajati. "Intre domeniul consultantei de business si cel juridic sunt mai multe puncte de contact comune care nu sunt vizibile la o prima vedere.
In masura in care va exista necesitatea implicarii unor alte practici, vom implica bineinteles mai multi avocati", a spus Ion Nestor, unul dintre partenerii coordonatori ai NNDKP. Investitia in derulare implicata de lansarea pe piata a Link Resource a fost de 250.000 de euro, iar din cei 25 de oameni, 6-8 sunt consultanti pe baza permanenta. Voiculescu, al carui mandat la Novartis s-a incheiat in luna martie a acestui an, spune ca primii clienti sunt cei din zona farmaceutica si a echipamentelor medicale, dar ca fiecare dintre parti poate genera clienti potentiali.
"Industria farmaceutica este extrem de reglementata, iar la fiecare colt operational avem o noua lege care se schimba, nu numai in Romania, ci si la nivel european. Din acest punct de vedere este un labirint", este de parere Voiculescu.
Colaborarea dintre Ion Nestor si Nicolae Voiculescu a inceput in 1992, cand cei doi au lucrat pentru stingerea unui potential conflict juridic.
"Lucram pentru o corporatie americana si recomandarea a venit de la partenerii legali ai companiei, care au spus ca daca avem o problema atunci ar trebui sa mergem la NNDKP", isi aminteste Voiculescu.
Piata de consultanta in acest domeniu ar putea ajunge la 10-20 mil. euro in urmatorii cinci ani, potrivit lui Voiculescu, fiind un domeniu foarte specializat.
NNDKP are o echipa formata din peste 100 de avocati, iar departamentul de proprietate intelectuala si farmaceutice a fost infiintat in anul 2000.
Nicolae Voiculescu a condus in intervalul 2001-2008 afacerile Novartis in Romania, perioada in care compania a crescut de la vanzari de 3,6 mil. euro la 119 milioane de euro anul trecut. Novartis ocupa locul patru in topul jucatorilor din piata farma.
Actionarii Link Resource SRL sunt Ion Nestor (45%), Finsource (45%) si Alexandra Maria Petrila (10%), potrivit datelor existente la Registrul Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO