Companii

Fratii Cristescu au adus 3,5 mil. euro la Faur

18.07.2006, 18:55 32

Faur, companie specializata in constructia materialului rulant, si-a marit capitalul social cu 3,5 milioane de euro, potrivit unui raport al Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.
Majorarea capitalului trebuie sa fie insotita de o obligatie investitionala de 2,9 mil. euro. Obligatia investitionala apartine consortiului Pro Faur, reprezentat de Begacom, si a fost asumata de Begacom (firma a fratilor Cristescu) ca parte a contractului de preluare din 2003. Investitiile de 2,9 mil. euro ce vor fi facute se vor repartiza intre dezvoltarea Faur, pentru care s-a planificat o investitie de 0,9 mil. euro, si dezvoltarea parcului industrial, pentru care s-au bugetat 1,9 mil. euro.
Faur a fost data spre privatizare la inceputul lui 2003 si a fost preluata de la stat la sfarsitul anului 2003 de un consortiu format din firmele Laminante Bucuresti, Relco Bucuresti, Rafinaria Astra Ploiesti si Begacom Bucuresti. Privatizarea a fost intermediata de APAPS, iar tranzactia s-a ridicat la 3,5 mil. euro.
Faur are un capital social de 7,6 mil. euro si a inregistrat in 2004 o cifra de afaceri de 10,1 mil. euro, conform informatiilor publicate de Ministerul Finantelor. Cifra de afaceri inregistrata a fost sub obiectivul actionarilor de 13 mil. euro. Totodata, in 2004 Faur a avut o pierdere de 3,5 mil. euro, urmand ca in 2005 sa treaca pe profit.
Faur produce locomotive Diesel hidraulice si Diesel electrice, precum si automotoare. Compania este pe piata materialelor rulante din Romania din 1921, activand o perioada indelungata sub numele de Malaxa, apoi 23 August. Competitorii sunt Astra Vagoane Arad, care este cel mai important jucator cu afaceri pe 2005 de 90,6 mil. euro, Electroputere, Meva Mehedinti, SMR Bals, Romvag Caracal sau Atelierele CFR Grivita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO