Companii

Gazprom face primii paşi pe piaţa benzinăriilor din România

Gazprom face primii paşi pe piaţa benzinăriilor din România

Autor: Roxana Petrescu

10.07.2012, 00:01 520

Grupul petrolier sârbesc NIS, controlat de gigantul rus Gazprom, face primii paşi concreţi pe piaţa locală a distibuţiei de carburanţi prin preluarea primelor benzinării amplasate în Arad şi Sibiu. Mişcarea vine în contextul în care deja compania a anunţat că vrea să ajungă anul acesta la 40 de benzinării în România pentru ca până la finele anului 2014 reţeaua NIS să numere 120 de puncte de alimentare pe piaţa locală.

"Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin dobândirea controlului unic direct de către Nis Petrol S.R.L. asupra unor active reprezentând trei staţii de distribuţie carburanţi din judeţele Arad (o staţie) şi Sibiu (două staţii)", spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei. Potrivit acestora, cele trei benzinării nu sunt afiliate vreunei reţele importante din România, ele fiind deţinute de anumiţi antreprenori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO