Companii

Gazprom se apropie de capitală: Gigantul rus deschide prima benzinărie din Bucureşti la toamnă

Gazprom se apropie de capitală

Gazprom se apropie de capitală

Autor: Roxana Petrescu

01.07.2013, 11:39 1509

„Analizăm piaţa. Constant avem discuţii cu toţi jucătorii. Totul este posibil“,  a spus Kirill Kravchenko, directorul ge­neral executiv al NIS şi directorul ad­junct al activelor externe ale Gaz­prom Neft, compania care controlează NIS.

Răspunul lui Kravchenko a venit întrebat fiind dacă până în prezent compania a avut negocieri cu jucătoriii mari din piaţa petrolieră locală privindeventuale achiziţii ale unor puncte de alimentare.

De exemplu, oficialii Rompetrol spuneau în vara anului 2011 că au avut pe masă o scrisoare de intenţie semnată de sârbii de la NIS pentru preluareaîntregii reţele de carburanţi, ofertă pe care însă au declinat-o.

Tot în anul respectiv, mai multe surse din piaţă au decla­rat că Gazprom este în negociere şi cu austriecii de la OMV pentru preluarea a 130 debenzinării aflate în por­tofoliul Petrom. Informaţia a fost infirmată de Pe­trom. Cu toate acestea, OMV a bătut palma cu ruşii pen­­tru vânzarea benzinăriilordin Bosnia la finalul anului 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO