Companii

GEA Prasa din Spania preia un constructor din Arges

10.07.2007, 18:41 52

Grupul spaniol de dezvoltare imobiliara si constructii GEA Prasa International, care are in derulare proiecte imobiliare de peste 300 mil. euro in Capitala, a preluat 60% din actiunile companiei de constructii de drumuri Silva Grup din judetul Arges, detinuta de omul de afaceri Nicolae Ivanescu, membru al PSD Arges.
Spaniolii au investit deja peste 9 milioane de euro in dezvoltarea afacerii, suma care nu cuprinde valoarea tranzactiei estimata la cateva milioane de euro, si vor sa extinda activitatile companiei la nivel national pana in 2009.
"Am preluat la sfarsitul anului trecut 60% din actiunile companiei de constructii Silva Grup din Pitesti, in care am investit 6 milioane de euro in achizitia de echipamente si alte 3 milioane de euro in balastiere. Vrem ca in circa doi ani sa extindem activitatea companiei la nivel national", a declarat pentru ZF Dorinel Cazacu, delegatul pentru Romania al GEA Prasa.
Silva Grup estimeaza pentru acest an afaceri de 5-6 mil. euro, nivel similar celui inregistrat anul trecut. "Cresterea cifrei de afaceri se va accentua puternic incepand cu anul viitor, cand vor fi finalizate investitiile in derulare", explica Cazacu.
GEA Prasa a achizitionat la finele anului trecut un teren cu suprafata de 58.000 de metri patrati in sectorul 5 de la producatorul de ulei Muntenia, parte a grupului american Bunge, in urma unei tranzactii estimate la 29 mil. euro. In aceasta locatie, spaniolii vor investi circa 180-200 de milioane de euro in dezvoltarea unui proiect rezidential cu 2.000 de apartamente, impartit in mai multe faze.
"In circa trei luni vom finaliza demolarea halelor care au apartinut producatorului de ulei Muntenia, urmand ca in primavara anului viitor sa incepem constructia proiectului rezidential", precizeaza Cazacu.
In plus, GEA Prasa va incepe in luna septembrie constructia unui ansamblu rezidential cu 550 de apartamente de lux in zona Lacul Tei din Bucuresti printr-o investitie in valoare de 150 de milioane de euro.
"Suntem in continuare in cautare de terenuri, atat in Capitala, cat si in marile orase din provincie. Insa principala noastra tinta vor fi proiectele mai mici, cu circa 50 de apartamente, pentru ca avem deja doua proiecte foarte mari in derulare", afirma Cazacu.
GEA Prasa a fost formata in 2005 in urma unui joint-venture dintre companiile GEA 21 si grupul spaniol Prasa, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari spanioli, pentru a derula activitati pentru piata romaneasca. Prasa realizeaza afaceri anuale de circa 400 de milioane de euro. GEA-21, la care sunt actionari circa 10 companii spaniole, inregistreaza vanzari anuale de peste 100 mil. euro in constructii si activeaza in domeniile transporturi, promovare imobiliara, urbanism si industrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO