Companii

Gefco ia in calcul achizitii, inclusiv in Romania

05.10.2008, 19:50 48

Compania franceza Gefco, parte a grupului Peugeot-Citro'n, vizeaza intarirea pozitiei in Europa Centrala si de Est atat prin crestere organica, cat si prin achizitii, majorarea cifrei de afaceri in aceasta regiune fiind de 58,6%, pana la 261 de milioane de euro.

"Politica de achizitii vizeaza inclusiv Romania. Nu putem spune daca in prezent ducem negocieri in acest sens, dar urmarim piata", a spus Denis Renard, general manager al Gefco Romania.
In Europa Centrala si de Est compania are filiale in Austria, Cehia, Ungaria, Letonia, Polonia, Rusia, Romania, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina. Renard a precizat ca Gefco nu vizeaza in Romania achizitii foarte mari, cum este cea a Romtrans, companie care urmeaza sa fie cumparata de Schenker - o divizie a Deutsche Bahn - pentru circa 90 mil. euro.
In Romania, Gefco a inregistrat o dublare a afacerilor in ultimii ani, vanzarile urmand sa ajunga la 24 de milioane de euro in 2008, fata de 12 milioane de euro cu un an in urma. Evolutia din acest an a venit mai ales ca urmare a atragerii unor noi clienti. "Cresterea se datoreaza in proportie de 50% clientilor pe care i-am adaugat in portofoliu in acest an. Restul cresterii vine din clientii atrasi in 2007 si din cresterea volumelor", au spus reprezentantii Gefco Romania. Printre clientii Gefco se numara Inergy, Rieni Drinks, Delphi, RomaniaBus, Reva, Dacia, Ipso, Citro'n, Haulotte sau Alexandros Motors.
Pentru Peugeot Citro'n, Gefco realizeaza transportul automobilelor importate pentru comercializare pe piata interna. Automobilele Peugeot intra in tara pe la Arad, unde compania detine un centru de colectare cu o capacitate de 3.500 de autovehicule, fiind apoi transportate pe cale rutiera in toata tara.
Pentru Dacia, Gefco opereaza transporturi rutiere de la Pitesti in portul Constanta, de aici masinile fiind livrate apoi pe cale maritima in Franta, Spania, Tunisia si Algeria. Gefco detine 60 de vagoane flota proprie, majoritatea autovehiculelor fiind subcontractate. Inclusiv pe transportul feroviar de marfa Gefco a subcontractat serviciile Grup Feroviar Roman, cel mai important transportator feroviar privat de pe piata locala.
Gefco opereaza in Romania si doua depozite inchiriate, unul in Bucuresti in cadrul ProLogis cu o suprafata de 4.000 mp si unul in Arad de 1.100 mp. Compania vizeaza si deschiderea unui centru in Moldova, la Iasi sau la Bacau.
La nivel de grup Gefco a raportat pentru 2007 o cifra de afaceri de 3,5 mld. euro, in crestere cu 9,5% fata de 2006, situandu-se in primele 10 companii de logistica din Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO