Companii

Germanii de la Halder preiau pachetul majoritar de acţiuni al Gealan

Autor: Andreea Mioara Neferu

07.02.2011, 23:44 47

Fondul de investiţii german Halder, parte a grupului Gimv, vaachiziţiona de la Axa Private Equity pachetul majoritar de acţiunial grupului german producător de profile PVC Gealan, prezent şi înRomânia. Reprezentanţii companiei nu au precizat dimensiuneapachetului de acţiuni preluat, nici valoarea acestuia, arătând cătranzacţia încă nu a fost finalizată.

Halder a mai fost acţionar majoritar al Gealan în perioada2002-2004. Grupul Gealan a consemnat anul trecut afaceri deaproximativ 220 mil. euro, în creştere cu circa 6% faţă de anul2009, când înregistrase un rulaj de 207 mil. euro. Pentru următoriiani, grupul german şi-a propus investiţii de circa 50 mil. euro. Înultima parte a anului trecut, Gealan România estima pentru întreganul 2010 o cifră de afaceri similară celei atinse cu un an înurmă, de 154 mil. lei (circa 36,3 mil. euro), sau chiar în uşoarăcreştere. Compania nu a comunicat rezultatele financiare pe anultrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO