Companii

Germanii de la Praktiker negociază cu un investitor turc vânzarea operaţiunilor locale

Germanii de la Praktiker negociază cu un investitor turc...

Autor: Cristi Moga

12.02.2014, 00:06 364
Grupul german de bricolaj Praktiker, care de anul trecut are mai multe subsidiare în insolvenţă, poartă de mai multe luni discuţii cu omul de afaceri turc Omer Susli pentru vân­zarea operaţiunilor locale, şi anume o reţea de 27 de magazine cu o cifră de afaceri de 146 de milioane de euro în 2012.
 

Susli, preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci şi acţionar, printre altele, în cadrul distribuitorului de materiale de construcţii Search Chemicals, cu rulaj de 10 mi­lioane de euro în 2012, a început negocierile pentru preluarea tuturor magazinelor Praktiker din România în urmă cu trei luni, dar deocam­dată părţile nu au agreat toţi termenii tran­zacţiei, potrivit informaţiilor ZF. Contactaţi de ZF, Omer Susli şi repre­zen­tanţii Praktiker România nu au comentat informaţiile. Praktiker, unul dintre primii zece jucători din piaţa de bricolaj la nivel european, cu vânzări de aproape 4 miliarde de euro în 2012, a intrat în incapacitate de plată în vara anului trecut după ce negocierile avute cu creditorii pentru realizarea unei restructurări financiare au eşuat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO