Companii

Germanwings face 4-5 mil. euro pe piata locala

14.10.2009, 23:20 20

Compania germana Germanwings, divizia low-cost a Lufthansa, careopereaza din Bucuresti rute spre Koln, Stuttgart si Berlin, atransportat in primele noua luni 54.000 de pasageri din si inspreRomania, adica putin sub 1% din numarul total de pasageritransportati la nivel international.

Operatorul incaseaza pe piata romaneasca 4-5 milioane de euro,potrivit calculelor ZF, care iau in considerare numarul de pasageritransportati si pretul mediu al unui bilet de avion.

Anul acesta compania internationala Germanwings asteapta afacerisimilare cu cele de anul trecut, cand a inregistrat 660 de milioanede euro si a transportat 7,6 milioane de pasageri, potrivit luiAndreas Engel, directorul de comunicare al companiei germane.

"Segmentul de business ocupa cel mai mare loc in randulpasagerilor (42%), iar cea mai mare cerere o inregistram pe rutaBucuresti-Koln. Urmatoarea destinatie solicitata este Berlin, motivpentru care la sfarsitul lunii octombrie vom creste frecventazborurilor din Bucuresti, de la doua la trei curse saptamanale", aspus Engel

El mai precizeaza ca pana la sfarsitul anului operatorul vatransporta 80.000 de pasageri din si inspre Romania, in conditiilein care gradul mediu de ocupare al aeronavelor este de 80%.

Pretul unui bilet dus-intors pe ruta Bucuresti-Berlin incepe dela 80 de euro, in functie de ziua in care se face rezervarea, dupacum arata site-ul companiei.

Aproape 60% din pasagerii transportati de Germanwings pe piatalocala sunt germani care vin in Bucuresti, restul de 40% fiindromani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO