Companii

Germanwings mizeaza pe un grad de ocupare de 80%

20.03.2007, 17:23 16

Compania aeriana low-cost Germanwings, parte a Eurowings, afiliat grupului Lufthansa, care va opera trei curse saptamanale dus-intors pe ruta Bucuresti-Koln, estimeaza un grad de ocupare de peste 80% in primul an de prezenta pe piata locala.
Primul zbor va avea loc pe 25 martie, iar costul unui billet dus-intors va incepe de la 38 de euro, inclusiv taxe si comisioane. Compania va opera pe aceasta ruta trei zboruri saptamanale, in zilele de miercuri, vineri si duminica.
Germanwings ar putea transporta in acest in jur de 30.000 de pasageri, potrivit unor estimari care iau in calcul numarul de zboruri pe saptamana, gardul de ocupare si capacitatea aeronavelor de aproximativ 140 de locuri. "Am decis sa ne lansam si pe piata din Romania, intrucat are un potential ridicat, in special din momentul aderarii la Uniunea Europeana", a spus Heinz Joachim Scoettes, directorul de comunicare al companiei.
In perioada urmatoare compania aeriana ar putea lansa si alte rute cu plecare din Romania catre Germania, insa nu a oferit deocamdata informatii in acest sens. Printre posibilele destinatii cu plecare din Romania se numara si Berlin.
Si compania aeriana low-cost Blue Air opereaza pe ruta Bucuresti-Koln de anul trecut, un bilet costand in medie 99 de euro dus-intors, cu taxe de aeroport incluse, potrivit reprezentantilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO