Companii

Glenmark are buget de 40 mil. $ pentru o achizitie in farma

05.03.2008, 17:10 29

Producatorul indian de medicamente Glenmark, care isi incepe anul acesta oficial activitatea pe piata locala, ar putea investi pana la 40 mil. $ pentru achizitii de companii.
"Nu ne-am bugetat o anumita suma pe care sa o cheltuim pe achizitii in Romania insa daca vom gasi o oportunitate, respectiv o companie cu un portofoliu care sa se potriveasca strategiei noastre, o vom cumpara. Putem merge cu suma pana la 40 de milioane de dolari", a spus Guy Clark, presedinte al Glenmark pentru Europa.
El a precizat ca s-a uitat si se uita in continuare la producatori romani de medicamente de talie mica spre medie insa nu a inaintat nicio oferta anagajanta pana in acest moment. Glenmark este de asemenea interesata sa dezvolte parteneriate cu producatori romani pentru fabricarea de medicamente pe plan local, in prezent existand discutii in acest sens.
"Pentru o eventuala achizitie ne uitam la companiile cu o cifra de afaceri cuprinsa intre 2 si 25 de milioane de euro. E mai usor sa achizitionezi o companie, care deja a investit in productie, decat sa investesti de la zero", a spus Mariana Wencz, country general manager al Glenmark Romania. Wencz a fost recrutata anul trecut de catre compania indiana pentru inceperea activitatilor pe piata interna dupa ce in vara a renuntat la pozitia de county general manager al Zentiva Romania.
Romania este dupa Polonia a doua tara ca potential de crestere in Europa Centrala si de Est in cadrul companiei. Bugetul pe care compania si l-a stabilit pana in 2012 se bazeaza pe o crestere organica si vizeaza ca in acest interval veniturile nete sa atinga 50 mil. dolari la o cota de 0,63% din segmentul medicamentelor cu prescriptie medicala.
"In anul de start-up 2008-2009 vom investi peste 5 milioane de dolari in relatia cu medicii specialisti si farmacisti, in promovarea si lansarea noilor produse, insa speram ca din anul al treilea sa ajungem la un break-even point pentru ca deja din anul patru compania-mama asteapta de la noi profit", a adaugat Wencz.
In prezent, echipa Glenmark numara trei persoane insa va ajunge la 35 de angajati (in anul financiar 2008-2009).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO