Companii

Glenmark vrea o creştere de peste 25%

Autor: Ioana David

08.12.2011, 00:00 100

Divizia locală a companiei indiene de medicamente Glenmark şi-a propus ca în următorii trei ani să aibă o creştere a vânzărilor de peste 25% (la finalul fiecărui an fiscal), astfel încât să ajungă în top 30 companii farmaceutice din România. În anul fiscal aprilie 2010 - martie 2011, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 30 mil. lei (7,1 mil. euro). În prezent, Glenmark se află pe locul 41 în piaţa locală de medicamente.

"Catalizatoarele creşterii preconizate pentru următorii trei ani sunt noile produse pe care le vom lansa în următoarea perioadă. (...) Până în 2013 vor fi lansate în total 18 produse noi, care se adaugă portofoliului existent de 17 produse", a spus Mariana Wencz, director general al Glenmark Pharmaceuticals România.

Compania a intrat pe piaţa locală în 2008 atunci când a recrutat-o la conducerea filiale locale pe Wariana Wencz, fost country manager al Zentiva. Conform datelor prezentate de companie, România se situează pe primul loc în Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte dinamica afacerilor proprii. Celelalte pieţe din regiune pentru companie sunt Polonia, Cehia şi Slovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO