Companii

Grand Arena din Capitala intra pe lista mallurilor amanate

29.10.2008, 14:01 59

"Am fi vrut sa-l terminam pana la sfarsitul anului, dar conditiile nu au fost cele mai favorabile nici in ceea ce priveste constructia, nici bancile. Tinand cont de contractele pe care le avem semnate, centrul va fi deschis nu mai tarziu de 15 martie anul viitor. Vom avea in 15 noiembrie o noua intalnire cu cei de la Carrefour in care vom incerca sa stabilim o data fixa", a declarat pentru ZF Livia Petcu, reprezentant al dezvoltatorului.

Mallul, a carui inaugurare a fost anuntata pentru trimestrul patru al acestui an, va fi situat la intersectia dintre bulevardul Metalurgiei si strada Turnu Magurele si va avea printre chiriasi Carrefour, Flanco World, Sephora, Cavaliere, Otter, Motivi, TinaR, Ina Center, Jolidon, Triumph, Erros, Kendra, Splend'or, Veronesse, Lee Cooper, Blue Bird, Glou, Bamboo sau Meli Melo.
Suprafata inchiriabila a centrului comercial va fi de circa 50.000 de metri patrati, unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din Bucuresti.
"Grand Arena este in momentul de fata inchiriat in proportie de 65-70%, iar pentru 20-25% dintre spatii avem discutii ferme cu mai multi retaileri", adauga Petcu.
Aproximativ 70% din investitia realizata pana in prezent in Grand Arena a fost suportata din fonduri proprii ale Euroinvest, firma care lucreaza in prezent si cu UniCredit, care a finantat printr-un credit punte dezvoltarea cu circa 10 milioane de euro. "Procedurile de decontare a lucrarilor facute pentru plata constructorilor au fost destul de greoaie, in sensul ca erau realizate doar dupa analize foarte stricte", explica Petcu unul dintre motivele care au provocat intarzierea lucrarilor.
Euroinvest nu a lucrat cu un antreprenor general, ci a ales varianta unui manager de proiect - Delta Engineering - si a mai multor subcontractori pentru diferite etape ale constructiei centrului comercial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO