Companii

Gruia Stoica trebuie să depună 20 mil. euro într-un cont escrow până pe 4 octombrie

Gruia Stoica trebuie să depună 20 mil. euro într-un...

Autor: Mirabela Tiron

03.09.2013, 00:05 344
Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul companiei Grup Feroviar Român (GFR), care a semnat ieri contractul de cumpărare a pachetului de 51% din CFR Marfă, spune că are 32 de zile pentru a depune 20 de milioane de euro într-un cont escrow.
 
„Apoi trebuie să obţinem avizul Consiliului Concurenţei pentru a depune restul sumei, adică încă 172 milioane de euro. Conform legii, vom depune notificare la Consiliul Concurenţei în cel mai scurt timp şi aşteptăm răspunsul“, a declarat Gruia Stoica pentru ZF, după ce a depus 10 milioane de euro ca garanţie.
 
Grup Feroviar Român a fost declarat pe 20 iunie anul acesta câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni. GFR este singura companie care a rămas în cursa de privatizare după ce ame­ricanii de la OmniTrax şi asocierea formată din Transferoviar Grup şi Donau Finanz au ieşit din cursă. Procesul de privatizare al CFR Marfă s-a desfăşurat sub mandatul lui Relu Fenechiu. După revocarea sa din funcţie, în condiţiile în care a primit sentinţa de condamnare la închisoare, a fost numită pe această poziţie Ramona Mănescu, sub mandatul căreia s-a semnat contractul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO