Companii

Grupul East din Cluj, deţinut de antreprenori români şi maghiari, mizează pe afaceri de peste 1,1 mld. lei în 2023, plus 10%

Grupul East din Cluj, deţinut de antreprenori români...

Autor: Laurentiu Cotu

16.03.2023, 16:30 375

Grupul East din judeţul Cluj, controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria, mizează în acest an pe o cifră de afaceri consolidată de 1,167 mld. lei (236,9 mil. euro), în creştere cu aproximativ 10% faţă de anul trecut, când au fost realizate afaceri totale de 1,063 mld. lei (215,7 mil. euro). Traderul de cereale East Grain, cea mai mare companiei a grupului East, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 714,2 mil. lei (144,8 mil. euro), iar pentru anul în curs estimează afaceri de 710,8 mil. lei (144,2 mil. euro), potrivit informaţiilor furnizate de companie.

„Din punctul de vedere al siguranţei de aprovizionare, nu vedem momentan circumstanţe care ar putea cauza o criză alimentară. În ceea ce priveşte recoltele din anul acesta, urmărim cu atenţie evoluţia culturilor, dar în acest moment este greu de spus dacă ne vom confrunta cu probleme majore de producţie“, a declarat pentru ZF Transilvania Tamas Vincze, CEO al grupului East.

Grupul East este format din cinci com­panii, cea mai mare fiind East Grain, care se ocupă de comerţul cu ce­reale, plante oleaginoase, materii pri­me furaje şi îngrăşăminte. Celelalte com­panii sunt East Cargolog (acti-vi­tăţi de logistică), East Silodep (depo­zi­tări şi prestări servicii pentru fermieri - depozitare, curăţare, condiţionare marfă), East Grain Hungary (sub­si­dia­ra din Ungaria, care se ocupă pre­pon­derent de comerţul cu cereale) şi East Agro Input (deţinută în copro­prie­tate cu firma Agroleg Varo, care se ocupă cu distribuţia de inputuri agri­co­le).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO