Companii

Grupul editorial All a concediat 30% din personal

05.08.2009, 17:50 32

Grupul All, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de carte locala, al carui pachet de actiuni este detinut de familia Penescu din Capitala, cu afaceri de 4,7 mil. euro anul trecut, a redus numarul de angajati cu 30% si a micsorat salariile de la inceputul anului.

„Printre solutiile pe care le-am adoptat pentru contracararea efectelor crizei se numara reducerea planului editorial cu 35-40%, a tirajelor de la titlu la titlu, reducerea salariilor si inclusiv a numarului de angajati cu 30%", a declarat Gabriel Scinteia, chief operating officer al ALL Publishing Group.

In primul semestru din anul acesta, cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 900.000 de euro fata de 1,7 mil. euro in aceeasi perioada de anul trecut, iar marja de profit s-a ridicat la circa 2%. Anul trecut, editura inregistra o marja de profit de 9,7%, potrivit datelor oferite de companie.

„Mai avem 65 de angajati, reducerea fiind realizata in februarie-martie anul acesta. Nu stiu daca vom mai face disponibilizari. In cazul in care proiectiile de la inceputul anului nu vor fi infirmate, nu vor mai fi disponibilizari. Altfel va trebui sa regandim structura de business", a mentionat el.

Dificultatea cu care se confrunta grupul All este legata de recuperarea sumelor pentru cartile vandute. „Asistam la un blocaj financiar. Ca in orice afacere, exista intotdeauna un sold al facturilor neincasate la timp. Acesta nu este cu mult mai mare in cifra absoluta comparativ cu sfarsitul lunii decembrie de anul trecut, de exemplu, insa raportat la valoarea cifrei de afaceri, proportional este mai mare. In acest moment se situeaza la aproximativ valoarea facturilor pentru patru luni", a sustinut el. Scinteia apreciaza ca situatia actuala incepe sa devina critica si nu atat din cauza reducerii vanzarilor, dar in mod special din cauza blocajului financiar care a devenit acut in ultimele doua luni.

„In cazul a jumatate din companiile cu care lucram sunt intarzieri de 30-60 de zile la termenul de plata, in timp ce la 30% dintre ele sunt intarzieri de 60 de zile", a spus el. Reprezentantul editurii apreciaza ca pana acum compania este la nivelul vanzarilor din 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO