Companii

GSK a numit un manager britanic la conducerea operaţiunilor din România şi ţările adriatice

Helen Tomlinson

Helen Tomlinson

Autor: Ioana David

13.11.2013, 19:50 194

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, divizie a companiei farmaceutice britanice GlaxoSmithKline (GSK), a numit-o pe Helen Tomlinson, 36 de ani, la conducerea operaţiunilor din România şi ţările adriatice, numirea devenind efectivă din august anul acesta. Aceasta zonă cuprinde pe lângă România şi Slovenia, Croaţia, Bosnia şi Republica Moldova, businessul total ridicându-se la 44 mil. euro. Tomlinson coordonează o echipă formată din 100 de oameni. „Produsele noastre deţin poziţii puternice pe pieţele în care sunt prezente, iar împreună cu echipa (...) ne concentrăm pe consolidarea activităţii, pe fondul unui mediu economic competitiv“, a spus Helen Tomlinson.

Din portofoliul firmei fac parte branduri precum Coldrex, ParaSinus, Aquafresh, Sensodyne, Parodontax, Panadol, iar potrivit site-ului Ministerului de Finanţe, GSK Consumer Healthcare România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 130 mil. lei (29 mil. euro) şi un profit de 9 mil. lei (2 mil. euro). GSK Consumer Healthcare face parte din grupul GSK în România (condus de Pascal Prigent), alături de GSK Pharmaceuticals (condus tot de Prigent), Europharm Distributie (condusă de Margareta Mareş) şi fabrica GSK din Braşov (condusă de Mariana Cismaru).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO