Companii

GSK are mai multe oferte pentru fabrica Europharm de la Braşov

GSK are mai multe oferte pentru fabrica Europharm de la...

Autor: Ana Maria Petcana

03.09.2013, 09:00 927

Grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK) a primit mai multe oferte pentru vânzarea fabricii de la Braşov atât de la companii internaţionale, cât şi naţionale, a declarat directorul general al GSK România, Pascal Prigent (foto).

„Suntem în discuţii cu potenţiali cumpărători. Am primit mai multe oferte decât ne-am aşteptat, atât de la companii internaţionale, cât şi naţionale. Mai mult nu putem spune acum“, a declarat Prigent. GSK a anunţat, la sfârşitul lunii iunie, că este în căutarea unui cumpărător pentru fabrica de medicamente din Braşov, pe care o va închide în 2015 dacă nu va găsi un investitor. Pascal Prigent preciza atunci că decizia a fost luată în urma unei analize globale de scădere a capacităţilor de producţie a formelor solide.

„Doar o fabrică a fost afectată de această decizie globală, cea din Braşov. A fost o surpriză şi pentru noi. A fost aleasă fabrica din Braşov nu din motive de calitate sau de profitabilitate, ci pentru că nu avea flexibilitatea de a trece la o altă tehnologie şi era o fabrică mai mică decât celelalte“, a arătat Prigent. Produsele fabricate la Braşov vor fi transferate la alte fabrici ale GSK din 2014. Fabrica GSK din Braşov are 243 de angajaţi, a implicat o investiţie de aproximativ 100 mil. dolari şi exporta peste 60% din producţie în 60 de state.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO