Companii

Harta preţurilor la bere: în ce ţară din Europa sunt cele mai mici preţuri

Harta preţurilor la bere: în ce ţară din Europa sunt...

Autor: Ioana David

22.01.2014, 00:07 337
♦ România se află pe locul şase în Europa din punctul de vedere al consumului de bere, în spatele unor state precum Cehia, Austria, Germania, Polonia şi Lituania ♦ Trei sferturi din consumul local de bere se realizează acasă, preţurile din magazine fiind la jumătate faţă de cele din restaurante ♦ Norvegienii au cele mai mari preţuri la bere din Europa, în timp ce, la polul opus, bulgarii plătesc cel mai puţin pentru un litru de bere ♦ În timp ce la nivelul Europei numărul berăriilor a crescut în intervalul 2010 – 2012 (cu peste 850), în România numărul acestora s-a redus.
 
România se numără printre marile state consumatoare de bere din Europa, clasându-se pe locul şase, arată un raport al Ernst&Young, Regioplan şi Asociaţia Berarii Europei pentru anul 2012.
 
Cu un consum mediu de 90 de litri pe cap de locuitor, România se situează cu 30% peste media din Uniunea Europeană, care a fost de 70 de litri în 2012, dar la 60% din consumul primilor clasaţi în top, cehii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO