Companii

Henkel, crestere de 50% a vanzarilor de adezivi in ianuarie

19.02.2007, 20:14 14

Henkel Romania, subsidiara locala a grupului german Henkel, a realizat in luna ianuarie o majorare de 50% a vanzarilor de adezivi in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, datorita vremii favorabile de la inceputul anului.
"Vremea favorabila pentru lucrarile de constructii de la inceputul anului a majorat vanzarile diviziei de adezivi cu circa 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cele mai cautate produse au fost adezivii pentru sistemul de termoizolatie. Si luna februarie este dinamica si ne asteptam la o crestere importanta", a declarat Iulian Mangalagiu, business unit manager al diviziei de adezivi a Henkel Romania.
Compania va deschide anul acesta patru showroom-uri Ceresit pentru profesionisti. Henkel a inaugurat recent primul astfel de showroom in Bucuresti, in urma unei investitii de circa 150.000 de euro. "Vom continua sa extindem reteaua de showroom-uri, iar urmatorul magazin va fi deschis la Targu-Mures", precizeaza Mangalagiu.
Businessul local cu adezivi pentru constructii al grupului german Henkel ar putea ajunge la circa 80 de milioane de euro pana in 2010, potrivit reprezentatilor grupului. Adezivii pentru placari ceramice Ceresit, cel mai important produs al Henkel Bautechnik, detine o cota de piata de circa 45%. Producatorul de materiale de constructii Henkel Bautechnik Romania a fuzionat anul acesta cu firma de bunuri de larg consum Henkel Romania, in urma deciziei luate de reprezentantii Henkel Austria GmbH, asociat unic al Henkel Romania si actionar principal al Henkel Bautechnik, care detine 99,9% din titluri.
Divizia de adezivi pentru constructii a ajuns anul trecut la o cifra de afaceri de 38 mil. euro, in crestere cu 40% fata de anul precedent.
Henkel Bautechnik a inaugurat in 2005 a treia unitate de productie de adezivi, in urma unei investitii de peste 3,5 milioane de euro.
Astfel, capacitatea de productie a companiei a crescut la 200.000 de tone anual, valoarea totala a investitiilor depasind 10 mil. euro. Henkel detine trei fabrici in comuna Pantelimon, unde produce adezivi pentru gresie si faianta, sistem de hidro si termoizolatii, gleturi, produse de pardoseli si chituri de rosturi.
Henkel Bautechnik Romania are peste 130 de angajati. Henkel Romania a fost infiintata in 1994, ca filiala a companiei Henkel Austria, devenita, in 1998, Henkel CEE. Henkel CEE reuneste operatiunile din 30 de tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO