Companii

Hergan a vandut birouri in provincie de 46 mil. euro

12.02.2008, 18:50 35

Grupul imobiliar Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori locali, dar un personaj extrem de discret, a vandut pentru circa 46,3 mil. euro un portofoliu de 18 proprietati catre fondul de investitii New Europe Property (NEP) Investments, listat la bursa AIM de la Londra.
"Cladirile cuprind spatii de birouri si sunt in orase precum Constanta, Brasov, Targu-Mures si Craiova. O parte dintre ele au fost modernizate de curand, in timp ce altele sunt in renovare. Suntem in discutii si pentru alte achizitii si avem fonduri pentru a face noi investitii", a declarat pentru ZF Victor Semionov, director al NEP Investments.
Acesta este cel de-al treilea proiect vandut de catre Hergan, dupa ce a incasat circa 40 mil. euro pentru participatia de 50% detinuta in cladirea de birouri Charles de Gaulle Plaza din Capitala si 30,5 mil. $ pentru alte doua cladiri de birouri din zona Obor.
Potrivit celor mai recente informatii, Hergan dezvolta proiecte de peste 500 mil. euro, printre cele mai importante investitii fiind imobilul Tower Center International, dezvoltat in Piata Victoriei din Capitala, alaturi de Industrialexportimport sau un parc de retail la Pitesti.
NEP Investments estimeaza ca va obtine venituri anuale de circa 3,6 mil. euro din inchirierea celor 47.000 de mp de birouri, astfel ca randamentul investitiei este de circa 7,8%, in euro pe an. Britanicii au fost asistati de casa de avocatura Radu Taracila Padurari Retevoescu (RTPR), in timp ce consultanta fiscala a fost asigurata de KPMG. NEP Investments se afla la a treia investitie pe piata locala, dupa ce a platit 15 mil. euro pentru un parc industrial la Rasnov si a preluat alte patru proprietati de la retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO