Companii

Hergan are planuri pentru o retea de 11 parcuri de retail

03.06.2008, 20:49 23

Compania de dezvoltare imobiliara Avrig 35, controlata de omul de afaceri Alexander Hergan, urmareste realizarea unei retele formate din 11 parcuri de retail, dupa deschiderea primelor doua proiecte, in Pitesti si Titan (Bucuresti).
"Avrig 35 a inceput dezvoltarea unei retele nationale de centre comerciale sub brandul Iris Shopping Center, formate dintr-un hipermarket, un magazin do-it-yourself si o galerie comerciala. Aceste proiecte sunt dezvoltate in diferite etape, incepand cu hipermarketul", au declarat reprezentantii companiei.
Dupa inaugurarea centrului comercial din Titan si a proiectului Iris Shopping Center din Pitesti, compania are planuri pentru inca un proiect similar in Bucuresti, dar si in orasele Piatra-Neamt, Focsani, Suceava, Buzau, Slatina, Galati, Cluj-Napoca si Slobozia.
Avrig 35 a deschis recent centrul comercial din Titan in care, alaturi de hipermarketul Auchan, au fost inaugurate magazine ale unor retaileri precum Domo, Sprider, Takko sau Reno.
Suprafata inchiriabila a proiectului se ridica la 14.500 de metri patrati, investitia in intregul proiect fiind de 70 de milioane de euro.
"Iris Shopping Center deschide galeria comerciala in etape. Principalii chiriasi de la primul etaj vor fi Starplex Cinema si Spice Bowling. La acest nivel vor fi zece sali de cinema si o sala de bowling cu opt piste, mese de biliard, jocuri video, food court si loc de joaca pentru copii. Food court-ul si sala de bowling vor fi inaugurate peste doua luni, iar cinematograful peste alte doua luni", au adaugat reprezentantii dezvoltatorului.
Potrivit unor surse din piata imobiliara, compania se afla intr-un stadiu avansat de negociere pentru vanzarea proiectului catre DEGI, divizie a grupului german Allianz, care ar urma sa plateasca aproximativ 140 de milioane de euro.
Avrig 35 s-ar putea afla astfel la cel de-al patrulea exit de pe piata locala, dupa ce a incasat aproximativ 110 milioane de euro din vanzarea mai multor cladiri de birouri - participatia de 50% din Charles de Gaulle Plaza, doua imobile din zona Obor si 18 proprietati in provincie.
Pe segmentul parcurilor de retail, cei mai activi jucatori sunt belgienii de la BelRom, care au inaugurat pana in prezent trei astfel de proiecte, la Sibiu, Targu-Mures si Braila, doua dintre acestea fiind vandute pentru aproximativ 175 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO