Companii

Holzindustrie suplimenteaza cu 25 mil. euro investitiile de pe piata locala

Holzindustrie suplimenteaza cu 25 mil. euro investitiile de pe piata locala

Click pentru imaginea marita

04.06.2007, 17:21 41

Compania Holzindustrie Schweighofer, unul dintre principalii jucatori din industria prelucrarii lemnului din Romania, cu afaceri de peste 120 mil. euro in 2006, va suplimenta cu 25 mil. euro investitiile aflate in derulare pe piata locala.
"Discutam despre un nou modul pentru productia de elemente laminate, destinate pietei japoneze, dar si de o centrala de cogenerare electro-termica", a declarat Cosmin Capra, managerul Holzindustrie Schweighofer Romania.
Centrala va folosi ca materie prima coaja copacilor prelucrati in fabrica companiei, potrivit Mediafax.
Noile proiecte de la Radauti vor majora cu 25 mil. euro valoarea investitiilor derulate in Romania, de la 80 mil. euro la 105 mil. euro, potrivit lui Gerald Schweighofer, proprietarul Holzindustrie, citat de Mediafax.
Compania austriaca se apropie de final si cu o noua fabrica de cherestea la Radauti, care se adauga unitatilor deja existente la Sebes, in judetul Alba. Pentru aceasta unitate managementul grupului austriac a avut de ales intre Romania si Ucraina.
"Fabrica de cherestea urmeaza sa fie gata la finalul acestui an, productia fiind programata sa inceapa in 2008", a precizat Cosmin Capra.
Noua unitate va avea o productie anuala de un milion de metri cubi si va crea peste 500 de locuri de munca, potrivit Mediafax.
Investitia derulata la Radauti de Holzindustrie se face concomitent cu investitiile derulate de un alt gigant austriac, grupul Egger, prima etapa a proiectului acestora fiind estimata la 210 mil. euro. Planul Egger urmeaza sa fie dezvoltat in doua sau patru etape, in functie de evolutia pietei. Terenul pe care va fi construita fabrica Egger a fost achizitionat de la Holzindustrie Schweighofer si se intinde pe o suprafata de 85 de hectare.
Holzindustrie a incheiat anul 2006 cu afaceri de 121,3 mil. euro, in crestere cu circa 30% fata de 2005.
Holzindustrie detine de mai multi ani la Sebes o fabrica de cherestea, una dintre cele mai importante investitii greenfield din domeniul prelucrarii lemnului. Platforma industriala de la Sebes se intinde pe o suprafata de aproximativ 34 de hectare, avand o capacitate maxima de un milion de metri cubi de busteni prelucrati pe an.
Prin intermediul diviziei locale de achizitii, Cascade Empire, grupul austriac a cumparat peste 5.000 de hectare de padure, tinta pe termen mediu vizand achizitii de 10.000 de hectare. Cascade Empire a achizitionat suprafete de padure in Hunedoara, Valcea, Arges sau Harghita.
Anul trecut, Holzindustrie a inceput productia de paleti din rumegus (granule din rumegus presat, folositi ca si combustibil ecologic), investitia pentru realizarea acestui obiectiv ridicandu-se la 3 mil. euro. Cu o noua investitie intr-o a doua presa, capacitatea de productie se va putea dubla.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO